Românii e culți și vrea Discovery

RCS & RDS a anunțat recent că va scoate din grilă canalele Discovery și a dezlănțuit nemulțumirea milioanelor de abonați.

Despre RDS știa toată lumea că sunt un fel de divă a operatorilor de cablu după scandalul cu Antenele. Însă din povestea aia nu prea a suferit nimeni (poate cu excepția lucrătorilor pe parte comercială), pentru că Antenele lui Felix sunt un fel de vidanjă a televiziunii românești iar RDS-ul mai mult ne-a făcut o favoare.

Însă băieții care bat la ușă cu telefonul mobil gratis s-au învățat cu stilul ăsta de șantaj prin scandal mediatic și acum au început să se plângă că nici canalele Discovery nu le mai pot plăti. Într-un comunicat de presă penibil ne povestesc ei cum le-au crescut cheltuielile, săracii, iar porcii capitaliști de la Discovery nu le-au făcut nicio concesie și au cerut în continuare bani! Incredibil…

Trecând peste faptul în sine, RDS câștigă detașat premiul pe 2012 pentru cea mai proastă comunicare. Pe 29 noiembrie au trimis abonaților un email cum nu am mai văzut:

Email RCS&RDS eliminare canale Discovery

Dacă nu înțelegeți nimic din screenshot, e pentru că mesajul nu are conținut, este gol. Are în schimb atașat un fișier „noname.html”. Deci ăștia nici nu sunt în stare să pună codul HTML în corpul mesajului, îl trimit atașat la mesaj. Și nici nu au fost în stare să îi dea un nume!!

Hai să îi ajutăm noi să ajungă mesajul la abonați:

Pregateste-te de aventuri extraordinare cu noile canale din grila de programe Digi TV: Digi Animal World si BBC Entertainment. Cele mai noi documentare si emisiuni, de la cele mai mari case de productie, cele mai interesante episoade, te vor tine cu sufletul la gura, alaturi de noi, incepand cu luna decembrie.

Recomandari
Digi Animal World
Recomandari
BBC Entertainment
Extraterestrii din adancuri

Totul despre animale

Atractie fatala

Rechinul balenă

Animale extraordinare

Orfani în salbaticie

Copacii fermecati din Assam

Nu da vina pe caine!

Animale in pericol

Inaripate in grija oamenilor

Dr.Who: O poveste de Crăciun

Familia Royle

Hamlet

Suspiciunile d-lui Whicher

Balurile BBC 2010

Nuntile regale ale Marii Britanii

Povestile nespuse ale domnisoarei de onoare a unei printese

Charles la 60 de ani: Un print dedicat

Canalele Digi Animal World si BBC Entertainment vor inlocui Animal Planet si Discovery Channel, care ies din grila la 01.12.2012.

(Later edit: Emisiunile de mai sus nu sunt inventate de mine, sunt cele din mesajul lor, jur!!!)

Sigur, mă pregătesc chiar acum să mă țină cu sufletul la gură. Și „Nu da vina pe câine!” că nu mai ai Discovery. Desigur, e pură întâmplare că acest scandal coincide cu lansarea de către RDS a propriului canal de documentare, Digi Animal World…

Cât despre români, se știe că sunt unul din cele mai culte popoare din Europa și, când nu citesc cu pasiune, urmăresc la TV toată ziua numai canale informative cu documentare despre tot felul de lucruri interesante. Așă că s-a dezlănțuit furia pasionaților de Myth Busters și Bear Grylls pe pagina de Facebook a operatorului de cablu.

Am intrat și eu pe acolo de curiozitate, să văd ce spun abonații. Și am fost cu totul surprins de calitatea oamenilor care trăiesc toată viața alături de Discovery și Animal Planet. Mai jos două mostre, din care am eliminat diverse „referințe”:

Comentarii Facebook RCS RDS eliminare Discovery

Comentarii Facebook RCS RDS eliminare Discovery

Vă rog să țineți cont că nu am „căutat” comentariile astea, le-am găsit în ultimele intrări. Oare ce or fi scris in celelalte peste 2300 de comentarii strânse la anunțul de eliminare a canalelor Discovery…

Acum am și eu o întrebare: dacă așa se exprimă pasionații de Discovery din România, ce s-ar întâmpla dacă ar scoate OTV sau Taraf din grilă?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s