iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 vs Nokia Lumia 920 – crash test

Toată lumea compară la telefoane high end în primul rând specificațiile hardware. Și de cele mai multe ori sunt total superflue comparativele alea, pentru că sunt multe alte lucruri mult mai importante: cum e integrat software cu hardware, cum se simte în mână, care e durata reală a bateriei etc. Unul din cele mai importante, în opinia mea, e cât de rezistent e telefonul.

În afara cazului în care ești un/o piți care dă 500 de euro la fiecare câteva luni ca să rămână actuală în cafenelele din Dorobanți, când îți iei un smartphone de top te doare un pic. Adică nu e ceva ce cumperi cu lejeritate și nici ceva ce îți propui să schimbi peste câteva luni.

În plus, întotdeauna apare acel moment de neatenție (sau acea noapte de beție). Într-o clipă, ai aruncat pe fereastră câteva sute de euro. Așa că, mie mi se par foarte relevante crash test-urile.

Știu, pare stupid: niște idioți se filmează în timp ce distrug telefoane care costă o grămadă de bani. DAR: la un moment sau altul poți deveni chiar tu – involuntar – unul din idioții ăia. Cine și-a scăpat cel puțin o dată telefonul pe jos să ridice mâna.

Din fericire, în mândrele State Unite se găsește tot timpul câte un blog cu o cameră high framerate și bani de aruncat pe fereastră. Așa că vă prezint 3 băieți care martirizează pe rând un Galaxy S3, un iPhone 5 și un Nokia lumia 920 – toate smartphone-uri de top la ora actuală.

Cel mai prost iese Galaxy S3, care pică testul la scăpatul din mână, dacă telefonul cade pe o parte. iPhone 5 rezistă cu bravură până cade cu fața în jos și i se crapă ecranul. Mai jos video.

Niciunul din cele două nu supraviețuiește testului. Urmează la aparat Nokia Lumia 920. Testul nu e făcut tot de Gizmo Slip, dar o să vedeți curând că rezultatele sunt relevante.

Bun, deci tipul l-a scăpat pe jos de 3 ori și telefonul nu are mai nimic în afara colțurilor îndoite. Dar el nu se oprește aici. Trecem la nivelul următor: cheile, cuțitul și… ciocanul! Oare supraviețuiește?

Rezultatul mi se pare absolut incredibil. Nu numai că nu se zgârie aproape deloc cu cheile, dar rezistă incredibil de bine și la înjunghierea cu cuțitul. Rezistă până și la brutalizarea cu ciocanul. Lumia 920 e un telefon gros și nu câștigă vreun concurs de frumusețe, dar până acum pare incredibil de rezistent.

Evident, nu e indestructibil. Tipul nu se lasă până nu îl face praf. Următorul video e prea stupid până și pentru standardele mele, așa că nu îl mai dau aici. Ce trebuie însă să știți este că telefonul nu pățește nimic nici măcar atunci când trece cu mașina peste el.

Evident, nimeni nu își ia un telefon doar pentru că este foarte rezistent. Însă poate ar trebui să luați în calcul și cât de solid e construit telefonul pe care urmează să dați o sumă destul de mare de bani. Și, evident, o husă îl poate salva de la moarte timpurie 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s